Qui són els seus enemics?

Avui ens ha agradat molt el que hem après dels pingüins. Aquests animals tenen una sèrie d'enemics als quals els agrada molt menjar pingüins i les seves cries. Ha estat molt interessant la reflexió que us direm al final.
Primer de tot hem vist el vídeo explicatiu dels enemics dels pingüins i hem posat en pràctica la tècnica cooperativa dels 3 minuts. Aquesta tècnica consisteix en anar parant el vídeo per fer preguntes o aclariments del que hem anat veient. En aquest cas, després e cada enemic paràvem i fèiem preguntes sobre els animals que els agrada tant menjar pingüins. Ara ja hem de començar a iniciar-nos en el treball en grup, tots participem, tots diem la nostra i el portaveu serà qui farà la pregunta que haguem escollit entre totes i tots.



Algunes de les preguntes van ser:
  • Un tauró es pot menjar tres pingüins?
  • Com les foques lleopard poden caçar pingüins fora el mar?
  • Com les gavines i els coloms de mar trenquen els ous dels pingüins?
  • Com salten les orques?
L'últim enemic, vam veure que era l'home, i no perquè ens agradi la carn de pingüí, sinó perquè amb la contaminació fem que els pingüins es quedin sense hàbitat. Per això hem de reciclar amb les diferents galledes de la brossa, les piles, intentar no anar amb transports contaminants,... Ara ja sabem el per què d'allò que fem i parlem sovint a l'aula.

Per acabar, amb una altra tècnica cooperativa (el llàpis al mig) vam anar passant el foli per tots els membres del grup i cadascú havia de posar un enemic amb l'ajuda dels altres fins arribar als sis dels quals havíem parlat. Ho aconseguirem?



Quan hem acabat, els portaveus surten a llegir els sis enemics. Si ja els tenim tots no rectifiquem res, en canvi, si ens en hem deixat o ens hem equivocat, escoltant als nostres companys i companyes podem rectificar les nostres respostes.















Comentaris