Com es reprodueixen?

Abans de veure el vídeo pensem com es reprodueixen els pingüins i ho comparem amb la reproducció dels humans. Entre totes i tots diem que els pingüins es reprodueixen per ous (per tant són ovípars) i que nosaltres no naixem d'ous sinó que ens fem a la panxa de la mare i quan sortim ho fem lligats amb el cordó umbilical que ha estat el que ens ha permès alimentar-nos durant la gestació.




Mirem un vídeo on ens explica com es reprodueixen i com s'ho fan les famílies per tenir cura dels ous i alimentar a les seves cries. 


Ens expliquen que els pingüins són animals sociables i que viuen en grans colònies. Els que viuen en ambients més freds s'acostumen a ajuntar i deixen les seves cries al mig perquè no els toqui el vent gelat i estiguin més calentons. També giren per no tenir tan fred. Ho provem?



Les mares quan ponen els ous d'on naixeran els pollets, fan el traspàs d'aquests cap als pares i és aquest qui en té cura fins que la mare torna d'un llarg viatge en busca de menjar. Nosaltres fem de pares i mares pingüins i fem el traspàs de l'ou sabent que si l'ou passa més de 10 segons a terra es pot congelar i que no podem fer servir les "aletes".








Comentaris