I quan tenen calor, què?

Avui comencem l'activitat passant dos vídeos

http://www.edu365.cat/infantil/monperunforat/conill/conill.html
http://www.edu365.cat/infantil/monperunforat/ovella/ovella.html Com que ja saben el funcionament, en tenim prou amb poca estona per extreure tota aquella informació rellevant.






Tenim molt clar que els animals s'abriguen amb els pèls, les plomes i la llana i que el granger esquila les ovelles quan fa calor.
Però...i els altres animals què fan quan tenen calor?
Per tal de veure la necessitat de trobar una solució a la pregunta fem una teatralització. Per fer-la necessitem actors voluntaris:
1 granger
1 grangera
2 ovelles
2 cavalls
2 galls
1 sol

La trama de l'obra és la següent: durant l'hivern el granger i la grangera van cada dia a donar menjar als seus animals; però cada vegada el sol escalfa més, està més a prop i ja és primavera. El granger i la grangera comencen a tenir calor i es desabriguen, però els animals continuen igual d'abrigats. I així cada dia fins que el sol escalfa molt. És l'estiu. El granger i al grangera adapten la seva roba a la temperatura, però els animals no. Què podem fer? Van molt abrigats!

Ràpidament diuen que cal esquilar les ovelles. Però...i els galls i els cavalls, és a dir, els que tenen plomes i pèls què fan?

El Pau i la Clara diuen que no es fa res, que ells tenen cavalls i que no els esquilen ni res. Ho preguntaran a casa, i si no ens queda prou clar, quan anem a la granja ho preguntarem als grangers.

Voleu veure algunes imatges de la representació?


fem teatre P3B

Comentaris